Asiantuntevaa energiatodistusten laadintaa

Mikä on energiatodistus? 

Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen myynti- ja vuokraustilanteessa. Todistus antaa tärkeää ja luotettavaa tietoa talon ostopäätöksessä, joka on useimmille meistä elämän suurin hankinta. Lisäksi energiatodistus sisältää ammattilaisten laatimia säästösuosituksia, joiden avulla voi parantaa rakennuksen energiatehokkuutta.

Energiatodistuksen laatii aina puolueeton asiantuntijataho, jolla on virallinen pätevyys laatia energiatodistus. Kokenut energia-asiantuntija löytää rakennuksesta energiansäästömahdollisuuksia, jotka ovat rahanarvoista tietoa rakennuksen omistajalle.

Milloin energiatodistusta tarvitaan?

Rakennuksen omistajan on hankittava energiatodistus silloin, kun rakennus tai sen osa otetaan käyttöön, myydään tai vuokrataan. Turun Kiinteistökuvauksesta saat lakisääteisen energiatodistuksen asiantuntijalta, jolla on lain vaatima pätevyys sen laadintaan.

 

energiatod1-e1393917649244

Energiatodistus2

Mihin energiatodistus perustuu?

Energiatodistus on laskennallinen, rakennusten energiantehokkuuden vertailemiseen kehitetty työkalu. Energiatodistus sisältää aina luokitteluasteikon A-G, jolla osoitetaan kunkin rakennuksen energiatehokkuusluokka. Laskennallisen vertailun avulla on mahdollista vertailla vanhan ja uuden rakennuksen energiatehokkuutta.

Miten energiatodistus laaditaan?

Energiatodistuksen laadinta alkaa kiinteistön katselmoinnilla. Katselmoinnin aikana tutkitaan talon rakenteita, tarkastetaan piirustusten perusteella mittojen pitävyyttä sekä käydään ilmanvaihto ja lämmityslaitteistot läpi. Energiatodistuksen laadinnan kannalta on tärkeää, että kohteen tiedot saadaan tarkasti piirustuksista tai paikan päällä mitattuna ja laskettuna. Piirustusten, laitteiden tietojen ja mittausten perusteella suoritetaan energiatodistuksen laskenta.

Katselmoinnissa arvioidaan myös laitteistojen energiateknistä kuntoa, minkä pohjalta laaditaan suosituksia energiansäästömahdollisuuksista. Energiatodistus mittaus- ja suositusraportteineen allekirjoitetaan ja toimitetaan asiakkaalle pdf- ja paperimuodossa.

Ota yhteyttä, saat energiatodistuksen talollesi ARA:n pätevöityneeltä energiantodistusten laatijalta luotettavasti ja nopeasti!